Android korisnici se u rekordnom broju prebacuju na iPhone

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 70 pregleda
3 min. čitanja

Na pitanje, koji je to razlog magnetne privlačnosti iPhone platforme za toliki broj “preletača”, Tim Kuk tvrdi da je zadovoljstvo korisnika najvažnije.

- Humanitarna inicijativa -

Uprkos svim neizvesnostima u današnjem svetu, Apple je objavio rekordan prihod u junskom tromesečju od 83 milijardi USD, što je 2% više u odnosu na isti period pre godinu dana, a korisnici Android-a su u značajnoj meri pomogli Apple-u da to postigne. A, pomogli su oni koji su napustili Android platformu i prešli na iPhone. I to u velikom broju, prenosi portal Benchmark.

- Marketing -

Tim Kuk, generalni direktor giganta je tim povodom je izjavio: „Okrećemo se iPhone-u. Postavili smo rekord za junski kvartal u pogledu ostvarenog prihoda i po obimu prelaska na iPhone platformu“.

- Marketing -

Korisnike koji prelaze sa drugih na iPhone platformu, Apple obeležava teriminom “preletači”. Od momenta kada je Windows Phone praktično nestao, najveći broj ovih korisnika stiže upravo sa Android platforme. Očigledno nezadovoljni onim što im pruža Google mobilna platforma.

Kako prenosi ZDNet, u kompaniji Apple ovako dobre poslovne rezultate objašnjavaju i činjenicoim da imaju najlojalnije korisnike. Istraživanja 451 ankete sprovedene u Americi su pokazala da je čak 98% iPhone korisnika izjavilo da je u potpunosti zadovoljno svojim uređajem.

Pored navedenih razloga koji su pomogli ostvarivanju rekordne dobiti, svakako je uticala i pametna poslovna strategija. Apple posebno vodi računa o razvoju tržišta na kojima je iPhone udeo veoma mali. To se odnosi na tržišta Vijetnama, Indonezije i Indije koja pokazuju snažan rast. Zapravo iPhone predstavlja motor uspeha na ovim tržištima, pripremajući teren za ostale Apple proizvode. Na kraju dobar rezultat ne može da izostane.

Na pitanje, koji je to razlog magnetne privlačnosti iPhone platforme za toliki broj “preletača”, Tim Kuk tvrdi da je zadovoljstvo korisnika najvažnije, ono je nagrađeno definitivno najlojalnijim korisnicima u oblasti mobilnih uređaja.

- Marketing -

Dolazak 5G opcije na iPhone je sa svoje strane doveo veliki broj novih korinsika, pogotovo ukoliko posmatrate globalne rezultate. To se posebno odnosi na određena razvijenija geografska područja gde je uvođenje 5G infrasturkture, uslovilo snažan rast prodaje iPhone uređaja.

Međutim, ukoliko to gledamo na svetskom nivou, stopa širenja 5G tehnolgije je još uvek na niskom nivou, a što Apple vidi kao buduću šansu za dalje širenje tržišta i profita. U tom pogledu postoji značajan optimizam u kompaniji Apple.

Gledajući podatke, Apple je najviše profitirao od iPhone telefona i prodaje servisa tj usluga. Nešto manje novca je stiglo od prodaje Mac, iPad, ostalih nosivih uređaja, kućne i dodatne opreme za uređaje.

Definitivno Apple nastavlja stazama uspeha, očigledno ne bez razloga jer njihovi uređaji beleže neverovatan nivo popularnosti, kako među postojećim, tako i novim kupcima što ga čini najuspešnijom kompanijom ove vrste na IT tržištu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.