A1 Srbija značajno unapredio kvalitet mreže i prestigao Telenor u RATEL-ovom merenju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 54 pregleda
2 min. čitanja

A1 Srbija je zauzeo drugo mesto u nacionalnom benchmarkingu, koji sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). Prema objavljenim rezultatima izveštaja za 2021. godinu, A1 mreža je imao najkraće prosečno vreme uspostave veze u gotovo svim sredinama i ostvario prednost na testovima prenosa podataka zahvaljujući ostvarenim većim prosečnim brzinama prenosa malih fajlova.

- Humanitarna inicijativa -

Ovaj rezultat ostvaren je zahvaljujući jednim od najvećih investicionih ciklusa kompanije tokom kog je unapređena infrastruktura, prošireni su radio kapaciteti, a teren pripremljen za uvođenje novih tehnologija. Ove godine je izgrađeno više od 130 novih baznih stanica, a ukupni radio kapaciteti su povećani za 60%.

- Marketing -

Unapređenje infrastrukturnih kapaciteta rezultiralo je i time da A1 ponese titulu najbrže mobilne mreže u Srbiji u 2021. prema podacima kompanije Ookla®, globalnog lidera u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, tvorca popularne aplikacije Speedtest.

- Marketing -

Rezultat RATEL benchmarknga mobilnih mreža stiže kao još jedna potvrda kvaliteta od posebnog značaja, imajući u vidu da je ovo prva godina u kojoj kompanija posluje pod A1 brendom.

Merenja su sprovedena tokom oktobra i novembra 2021. Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža, testirano je 5 glavnih tipova usluga, i to: govorna usluga, prenos podataka, web browsing, YouTube i usluga prenosa poruka (putem what’s up aplikacije). Mreže su testirane na mobilnim telefonima u isto vreme, na istim rutama, u malim i velikim urbanim sredinama, kao i na otvorenom putu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.