5 prednosti Safarija u odnosu na Google Chrome

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 80 pregleda
3 min. čitanja

U prošlosti, Safari je bio nedovoljno dobar brauzer, zbog čega su mnogi korisnici Apple uređaja radije koristili Google Chrome. Danas, međutim, Safari je puno napredovao i čak sadrži neke funkcije, koje na Chrome-u uopšte ne postoje, kao, na primer, kopiranje teksta sa slike ili sakrivanje IP adrese.

- Humanitarna inicijativa -

Otkrijte u narednim redovima kojih pet stvari čine Safari boljim brauzerom od Google Chrome-a.

- Marketing -

Live Text vam omogućava da kopirate tekst sa slika

Bilo da je tekst deo fotografije, mima ili video snimka, ova opcija daje vam mogućnost da ga iskopirate i stavite na neko drugo mesto po izboru. Dakle, Safari je pronašao način da vam uštedi vreme, koje biste potrošili na kucanje. Live Text koristi optičko prepoznavanje znakova za identifikaciju teksta na slikama.

- Marketing -

Privatnost je podrazumevana

Ova funkcionalnost sprečava da tzv. kolačići trećih strana prate vaš internet saobraćaj, što znači da kompanije poput Facebooka ili Amazona neće znati šta čitate ili gledate na drugim veb lokacijama koje nisu njihove. I u Chrome-u je moguće podesiti nešto slično, ali samo uz odgovarajuće dodatke aplikaciji. U Safariju se ovakav tip zaštite privatnosti podrazumeva, što je njegova prednost u odnosu na Google-ov brauzer.

Manje troši bateriju

Safari značajno manje troši RAM memoriju i procesorsku snagu u odnosu na Google Chrome, što nije teško proveriti. Ako imate nov računar, oba brauzera će vam raditi brzo. S druge strane, ako surfujete na laptopu, koji nije uključen u struju, očekujte da će vam Chrome mnogo brže „pojesti“ bateriju od Safarija.

Uspešno zaustavlja automatsku reprodukciju audio i video sadržaja

Chrome može da zaustavi automatsku reprodukciju video i audio zapisa, ali to nije lako podesiti. S druge strane, u Safariju to funkcioniše mnogo jednostavnije. Samo idite u Preferences, a zatim otvorite Websites odeljak i u njemu pronađite Auto-Play deo. Izaberite opciju Never Auto-Play ako želite da ukinete automatsku reprodukciju audio i video sadržaja na svim sajtovima. Ako želite da napravite izuzetke, na primer za YouTube, postoji opcija i za to.

Omogućava plaćanje otiskom prsta

Verovatno mislite da je Apple-ov sistem plaćanja rezervisan isključivo za iPhone. Ali ako koristite Safari, videćete da prodavci na internetu sve više podržavaju ovaj sistem i na drugim uređajima, što vam omogućava da i na svom Mac-u (pomogućstvu novom modelu) potvrdite podatke o kreditnoj kartici pomoću TouchID-a.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.