Šeme Apple automobila navodno su prikazane japanskom dobavljaču 2020

Avatar
50 pregleda
3 min. čitanja

- Humanitarna inicijativa -

Prema nekim informcijama Apple je tražio partnere za svoj Apple Car još 2020. godine, navodi se u izveštaju. A jedan japanski dobavljač delova je navodno pokazao šeme za električno vozilo koji su radili inženjeri upravo za Apple vozilo.

- Marketing -

Veruje se da je Apple Car o kojem se dugo pričalo da je još uvek u aktivnom razvoju u Apple-u, a kompanija je, prema različitim izvještajima, ispitivala njegovu proizvodnju 2021. godine. Međutim, sada se tvrdi da se deo tog zadatka možda dogodio pre dve godine, pri čemu je pandemija uticala na sposobnost jednog proizvođača da pomogne Apple-u. Što je rezultiralo da se odloži.

- Marketing -

Japanski dobavljač automobila Sandena u Teksasu navodno je primio u posetu čoveka koji tvrdi da je menadžer delova za Apple u januaru 2020. Muškarac, kako je opisano, očigledno je tražio Sandenovu pomoć u vezi sa komponentama visokih performansi za vozilo.

Menadžer delova je zatim nastavio da „polako i namerno“ predstavlja šeme električnog vozila i delova klima uređaja. Dve kompanije su tada navodno ušle u razgovore o zahtevima za delove.

Iako su izgledale obećavajuće, globalna pandemija COVID-19 teško je pogodila Sandena, pri čemu je kompanija ušla u rešavanje dugova u junu 2020., čime je praktično umanjila svoje šanse za saradnju s Apple-om.

Razvijanje automobila od nule je teška perspektiva, ali ona koju je Apple želeo iskoristiti. Njegovo dobro dokumentovano istraživanje automobilske industrije uključilo je kompaniju u pregovore sa različitim dobavljačima, pa čak i drugim velikim proizvođačima, dok Apple pokušava da pokrene projekat u proizvodnji.

- Marketing -

Jedan od dobro poznatih primera ovoga bili su pregovori sa Hyundaijem, koji su prerano okončani jer proizvođač automobila nije držao razgovore u tajnosti.

Apple je od tada razmatrao mogućnost izrade samih vozila , iako se još uvek priča da pokušava osigurati strateško partnerstvo kako bi sebi olakšao život.

Analitičari veruju da bi lansiranje Apple vozila moglo doći do 2025. godine.

Naravno, na nama je da pratimo vesti iz sveta i da Vas izveštavamo, zato nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net ili na društvenim mrežama.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov